Tweedejaars leerlingen geklommen!

Afgelopen woensdag gingen de tweedejaars klassen S2A, S2B en S2C klimmen bij Neoliet, op de Vijfkamplaan in Eindhoven. Het was een super leuke middag waar ze in groepjes van 3 goed hebben samengewerkt om de basisprincipes van het klimmen te leren. 

Lees hieronder  de verslagen van 4 van deze leerlingen. 


----------------------------------------------------

Hoi ik ben Janine, 

Met klas S2A, S2B en S2C zijn wij woensdag 13 februari gaan klimmen in klimhal Eindhoven. 

We gingen met de fiets daar naartoe. Toen we daar aankwamen kregen we uitleg over de veiligheid van het klimmen en hoe je alles moest doen. We moesten met zijn drieën in een groepje. 

Je had de klimmer (degene die klimt), de ander moest je zekeren tijdens het klimmen anders zou het touw los hangen en kan je vallen. Er was ook nog een ander iemand die de rest van het touw moest vast houden. Na de uitleg mochten we oefenen met het zekeren en het vast maken van de tuigen. 

Ik had er super veel zin in en ging daarom ook als eerst klimmen. Ik vond het super leuk en ben 2 keer tot het dak gekomen. Dit soort dingen vind ik super leuk om te doen en dit heb ik al eerder gedaan in dezelfde klimhal. Het is zeker de moeite waard om er heen te gaan! 

Groetjes van Janine (S2A) foto: Janine aan het klimmen!

-----------------------------------------------------------

Afgelopen woensdag zijn we met S2A, S2B en S2C naar het klimcentrum Neoliet in Eindhoven geweest. We gingen allemaal met de fiets.

Toen we daar aankwamen kregen we eerst een uitleg, daarna mochten we gaan klimmen. Eerst vond ik het heel eng, omdat ik hoogtevrees heb, maar daarna lukte het wel. Eerst dacht ik dat het saai zou worden, maar het was echt heel leuk!

Je moest met groepjes van 3 samenwerken. Ik zat in het groepje van Dina en Samar. Eerst kreeg je een tuigje om. Daar moest je met je benen instappen en de riemen aantrekken. Terwijl de één aan het klimmen was moest de andere het touw vasthouden, dat heet zekeren. Het was super leuk en ik zou best nog weleens willen gaan klimmen.

Geschreven door Aybuke (S2C)

--------------------------------------------------------- 

Afgelopen woensdag zijn we met S2A, S2B en S2C naar klimcentrum Neoliet in Eindhoven geweest.

Toen we daar aankwamen, kregen we eerst een uitleg en daarna mochten we gaan klimmen.

 Ik vond het eerst heeeeeel eng maar daarna lukte het beter! Eerst dacht ik dat het saai zou worden, maar ik vond het best wel leuk! Ik heb best hoog geklommen. Je moest met groepjes van 3 samenwerken. Ik zat in het groepje van Diana en Aybuke. Eerst kreeg je een tuigje om, er waren kleine en grote. Terwijl de één aan het klimmen was moest de ander het touw vasthouden.

Het was super leuk en ik zou best nog weleens willen gaan klimmen.

Geschreven door Samar (S2C)

-------------------------------------------------- 

Woensdag 13 februari zijn wij met 3 klassen naar klimcentrum Neoliet geweest om te gaan klimmen.

Ik vond het klimmen leuk omdat het sportief was en heel erg creatief.

Ik klom helemaal naar boven en dat was best wel eng maar tegelijkertijd heel erg leuk en vooral als je boven hangt. Je moest in groepjes van drie en eentje moest klimmen en de ander zorgt ervoor dat je veilig hangt en je mocht niet tegelijk klimmen want dat was gevaarlijk. Ik heb nog nooit geklommen maar ik vond het heel gezellig en leuk .

Groetjes Dina (S2C)


Media
  • klimmen - voeten